top of page

HILDE DOSOGNE

MARATHON

WOMAN

366

366 MARATHONS

366 DAYS

HOW

I'LL

SUPPORT

GA VAN START

Het Project

Wereldrecord vestigen
Hildes doel is om élke dag van het jaar een marathon te lopen, als eerste vrouw ooit. Met die prestatie zal zij het wereldrecord bij de vrouwen meer dan overtreffen. De huidige recordtitel staat op naam van de Australische loopster Erchana Murray-Bartlett, die 150 marathons liep in 150 opeenvolgende dagen. En… 2024 is een schrikkeljaar, dus dat worden 366 trajecten van 42,2 kilometer!

Daarmee verbreekt Hilde meteen ook het record van begeleider en coach Stefaan Engels, de enige echte Marathonman. Hij schreef in 2011 geschiedenis met 365 afgelegde marathons in één jaar tijd.

Iedereen in beweging
De grote ambitie met dit initiatief is vooral om gezonde beweging aan te moedigen. Elke dag een marathon lopen, hoeft zeker niet. Het is vooral belangrijk om goede, sportieve gewoontes in de dagelijkse routine te implementeren.

Daarom wil het Marathon Woman-team zoveel mogelijk lopers uitnodigen om Hilde te vergezellen tijdens haar recordpoging. Inclusie is daarbij het codewoord.

Niveau, geslacht, leeftijd of achtergrond doen er niet toe. Van absolute beginners tot ervaren sporters: iedereen is welkom!

 

Goede doelen steunen
En dan is er natuurlijk de grootste drijfveer voor dit project: de ondersteuning van verschillende goede doelen. Door zoveel mogelijk mensen, organisaties en verenigingen bij het project te betrekken, hoopt ons team mooie bedragen in te zamelen voor diverse goede doelen. Denk maar aan de Breast International Group (BIG), een non-profit organisatie gevestigd in België en wereldwijd het grootste netwerk dat onderzoeksgroepen samenbrengt. BIG against breast cancer, de fondsenwervingsafdeling van BIG, investeert de ingezamelde fondsen rechtstreeks in haar internationaal academisch borstkankeronderzoek, met als ultieme doel de behandeling en levenskwaliteit van borstkankerpatiënten te verbeteren en uiteindelijk de ziekte definitief te genezen.

 

Aangezien aan dit onderzoek een aanzienlijk prijskaartje hangt en een aantal belangrijke academische BIG-studies niet gefinancierd worden door de farmaceutische industrie, zijn fondsen van essentieel belang.

BIG1_edited.png
supported by

Steun BIG against breast cancer

Hoe meer mensen Hilde steunen en hoe meer fondsen we kunnen inzamelen, hoe betekenisvoller mijn uitdaging zal zijn. Ik kan jullie verzekeren: elke euro zal mij motiveren om door te gaan, door te bijten, niet op te geven ….. Samen kunnen we dit. Samen staan we sterker en zullen we borstkanker sneller overwinnen.

Ontdek hoe ik Hilde zal ondersteunen!

Elke dag een marathon lopen, 366 dagen lang, zal veel vergen van Hilde's lichaam. Niet alleen fysiek, maar ook qua energie en voedingsstoffen.

 

Bovenop Hilde's basis energiebehoefte zal ze dagelijks 2200 kcal extra moeten innemen. Een combinatie van voldoende snel beschikbare energie tijdens het lopen en langzamer beschikbare energie voor en na haar marathon zullen essentieel zijn.

Na elke marathon moet Hilde voldoende snel kunnen herstellen om minder dan 24u later haar volgende marathon te beginnen lopen, daarvoor zullen eiwitten een belangrijke rol spelen alsook het tijdstip waarop de eiwitten worden ingenomen.

Hilde zal ook voldoende moeten drinken om gehydrateerd te blijven zowel tijdens, voor en na het lopen. 

Naast hydratatie, energie en herstel zal ik in het plan ook zorgen dat Hilde voldoende vitaminen en mineralen inneemt om de extra verliezen tijdens het sporten voldoende aan te vullen. 

Om aan haar specifieke voedingsnoden te voldoen werk ik een persoonlijk plan uit. Met gewone voeding is het moeilijk om op  een comfortabele manier aan Hilde's noden te voldoen. Daarom werken we samen met Etixx, een pionier en een toonaangevend merk in op wetenschap gebaseerde sportvoeding. Ik zal de producten van Etixx inplannen in Hilde's voedingsplan, bovenop haar basisvoedingsplan.

 

Met haar persoonlijk plan krijgt ze alle voedingsstoffen binnen op de juiste momenten van de dag. 

Nu, een plan werkt en loopt niet altijd als gepland. Een medisch & paramedisch team zal haar dagelijks bijstaan. Indien Hilde's voedingsplan moet worden bijgestuurd o.b.v. klachten, medische analyses, etc. zal ik gedurende het jaar het voedingsplan aanpassen. 

Ik zal bovendien geregeld met Hilde meelopen, dus kom ook zeker eens langs om met ons mee te lopen en misschien kan ik jouw voedingsvragen tijdens het lopen beantwoorden. 

bottom of page